match-marry

راهنمای مهاجرت از افغانستان به آمریکا 1401

تصمیم داریم در این مطلب شما را با بهترین روش ها برای مهاجرت از افغانستان به آمریکا و انواع ویزا به آمریکا آشنا کنیم . با مچ مری همراه باشید.

همچنین می توانید مقاله ی مهاجرت از طریق ازدواج به کشور های مختلف را مطالعه کنید.

 راهنمای مهاجرت از افغانستان به آمریکا

مهاجرت از افغانستان به کانادا

در سال 2021 و هم زمان با تصميم کشور آمريکا برای خروج نیروهایش از افغانستان بسیاری از اتباع افغانستان که به کشور آمريکا کمک می‌کردند احساس خطر کرده‌اند و در جستجوی راهی برای مهاجرت از افغانستان به آمریکا، کانادا یا سایر کشورها هستند.

مقدمه‌ای پیرامون خروج و اسکان افغانستانی‌ها در ایالات متحده آمریکا

در ماه آوریل، دولت بایدن اعلام کرد که تمام نیروهای آمریکایی تا 11 سپتامبر 2021، ماه‌ها پس از ضرب‌الاجل حاصل از مذاکره دولت ترامپ با طالبان در ماه می سال 2020 ، از افغانستان خارج خواهند شد.

در ماه جولای، دولت بایدن از طرح‌هایی برای خروج افغان‌های در معرض خطر، رونمایی کرد و اعلام کرد که نیروهای آمریکایی تا 31 آگوست 2021 از کشور افغانستان خارج خواهند شد. در 30 جولای، گروهی متشکل از 200 افغان از طریق اولین پرواز به واشنگتن دی سی رسیدند.

در همین حین، با تسلط سریع نیروهای طالبان بر کشور افغانستان و کنترل کابل در اواسط ماه اوت، شرایط در افغانستان همچنان رو به وخامت گذاشت.

از ماه جولای، دولت ایالات متحده آمریکا بیش از 120هزار نفر را از افغانستان خارج کرد و در 30 اوت، آخرین نیروهای آمریکایی افغانستان را ترک کردند.

مهاجرت از افغانستان به کانادا

با این حال، تخمین زده می‌شود که حدود هزاران نفر افغانی دارای رابطه و همکاری با کشور آمریکا در افغانستان باقی مانده باشند.

دولت ایالات متحده آمریکا گفته است که قصد دارد به طور مداوم از کانال‌های دیپلماتیک برای کمک به شهروندان آمریکایی و مقیم دائم، شهروندان کشورهای متحد، متقاضیان ویژه ویزای مهاجرتی و افغان‌هایی که در معرض خطر هستند استفاده کند و مهاجرت از افغانستان به آمریکا را تسهیل نماید.

ایالات متحده نسبت به حضور دیپلمات‌هایش در افغانستان عقب نشینی کرده است. کارمندان سفارت ایالات متحده تا زمانی که این کشور امن شود به خروج دیپلمات‌ها و مردم از افغانستان کمک خواهند کرد.

در حال حاضر، وزارت امور خارجه در حال افزایش منابع و پرسنل امور کنسولی برای حمایت از جابجایی شهروندان آمریکایی و مهاجران ویژه افغان در کابل و مکان‌های ترانزیت است.

 

کدام شهروندان آمریکایی که در افغانستان حضور دارند به کمک نیاز دارند؟

هر فردی که به دنبال بازگشت به ایالات متحده و مهاجرت از افغانستان به آمریکا است، باید از طریق فرم درخواست کمک برای بازگشت به وطن در سفارت آمریکا که واقع در کابل است، درخواست کمک کند.

صرف نظر از اینکه آیا فرد قبلاً اطلاعات خود را به سفارت ایالات متحده در کابل ارسال کرده است یا خیر، می‌تواند برای بازگشت خود درخواست دهد.

این فرم تنها راه برای اعلام علاقه به خروج از افغانستان از طریق پرواز است. به محض در دسترس قرار گرفتن راهی برای خروج، وزارت امور خارجه مستقیماً از طریق ایمیل به افراد اطلاع می‌دهد.

 

دسته بندی ویزا برای افغان‌ها

ویزای مهاجرت افغان‌ها به ایالات متحده آمریکا شامل موارد زیر است:

ویزای مهاجرت ویژه یا ویزای SIV

این برنامه مهاجرت از افغانستان به آمریکا برای شهروندان یا اتباع افغانستان که از تاریخ 7 اکتبر 2001 حداقل به مدت یک سال از طرف دولت ایالات متحده، توسط نیروهای بین المللی کمک به امنیت یا جانشین آنها در افغانستان شاغل بوده‌اند در دسترس می‌باشد.

ماموریت، در مقامی متقاضی را ملزم می‌کند که به عنوان مترجم برای پرسنل نظامی ایالات متحده در حین ماموریت خارج از پایگاه با نیروهای مستقر در آیساف یا انجام فعالیت‌های حساس و مورد اعتماد برای پرسنل نظامی ایالات متحده مستقر در آیساف، خدمت کرده باشد.

متقاضیان این برنامه همچنین باید یک تهدید جدی مداوم را در نتیجه اشتغال خود تجربه کرده باشند یا در حال تجربه باشند.

مهاجرت از افغانستان به آمریکا - ویزای مهاجرت ویژه

 

اولویت بندی ویزای SIV

برای مهاجرت از افغانستان به آمریکا با این ویزا اولیت بندی زیر در نظر گرفته شده است:

  1. مترجمان
  2. کارمندان استخدام مستقیم دولت ایالات متحده
  3. پیمانکاران با نشان‌ دولت ایالات متحده
  4. شرکای دولت ایالات متحده (پیمانکاران شخص ثالث افغان یا پیمانکاران فرعی که از طرف نهادهای دولتی ایالات متحده استخدام می‌شوند)
  5. همه متقاضیان دیگر
  6. اگر کارمند دولت ایالات متحده حداقل 15 سال در کشور افغانستان خدمت کرده باشد یا در حین انجام وظیفه کشته شده باشد، ممکن است به همسران و فرزندان مجرد کمتر از 21 سال این ویزا اعطا شود.

 

مراحل اخذ ویزای SIV

افراد واجد شرایط این برنامه و اعضای مستقیم خانواده آنها می‌توانند مستقیماً برای اسکان مجدد به ایالات متحده و مهاجرت از افغانستان به آمریکا درخواست دهند.

پس از تایید پرونده‌ی آنها، دارندگان اس آی وی، خدمات اسکان مجدد را از یک آژانس اسکان مجدد محلی دریافت خواهند کرد.

افراد واجد شرایط برای این ویزا که هنوز فرآیند درخواست را شروع نکرده‌اند باید یک دادخواست ارائه دهند و فرم‌های مربوطه را پر کنند.

افرادی که درخواست فرم تأیید شده دارند و سؤالاتی در مورد پرونده خود دارند باید از طریق ایمیل با سازمان مربوطه در ارتباط باشند یا از یک وکیل مهاجرت کمک بگیرند.

متقاضیانی که از واجد شرایط بودن سفر به ایالات متحده از طریق عملیات پناهگاه متحدان مطلع شده‌اند، لازم است که دستورالعمل‌های عملیات پناهگاه متحدین را دنبال کنند.

 

الویت اول برای برنامه پذیرش پناهندگان افغان با ویزای P-1

برای شهروندان افغانی که ادعای آزار و شکنجه یا ترس از آزار و شکنجه دارند به دلایلی که در قانون پناهندگان ایالات متحده (نژاد، مذهب، ملیت، عضویت در یک گروه اجتماعی خاص، یا عقاید سیاسی) تحت پوشش قرار می‌گیرد و نیز افرادی که قادر به دریافت حمایت از دولت افغانستان نیستند، این ویزا اعمال می‌شود.

علاوه بر آن شهروندان ایالات متحده که دارای ارتباط (فعلی یا سابق) با کارمندان وزارت دفاع هستند و در افغانستان به دولت آمریکا خدمت کرده‌اند واجد شرایط نامزدی این ویزا برای ارجاع افغان‌ها به سفارت هستند.

نامزد این ویزا ممکن است در افغانستان یا کشور دیگری اقامت داشته باشد، اما رسیدگی به پرونده پناهندگان تا زمانی که فرد تصمیم خروج از افغانستان را نگیرد آغاز نخواهد شد.

افرادی که واجد شرایط مهاجرت از افغانستان به آمریکا توسط ویزای اس آی وی هستند نباید برای ویزای نامزدی یا پی1 متقاضی شوند.

 

مراحل اخذ ویزای p-1

افرادی که معتقدند برای ویزای پی1 واجد شرایط هستند، باید با مقامات مربوطه در سفارت ایالات متحده یا سازمان‌های غیردولتی صحبت کنند تا روند را برای مهاجرت از افغانستان به آمریکا بررسی نمایند.

مهاجرت به ایران از طریق ازدواج

الویت دوم برای پذیرش پناهندگان با ویزای P-2

مهاجرت از افغانستان به آمریکا با این ویزا برای افغان‌هایی است که در یکی از سه دسته زیر قرار می‌گیرند:

  1. افغان‌هایی که حداقل زمان خدمت به دولت آمريکا برای ویزای اس آی وی را ندارند اما به‌عنوان کارمند قراردادی، کارمند شاغل محلی، مترجم/مترجم دولت ایالات متحده، نیروهای ایالات متحده و نیروی بین المللی کمک به امنیت یا پشتیبانی قاطع؛ در افغانستان کار می‌کنند.
  2. افغان‌هایی که در هر زمانی برای یک برنامه یا پروژه زیر نظر دولت ایالات متحده در افغانستان کار کرده‌اند یا می‌کنند و از طریق کمک مالی دولت آمریکا یا موافقت‌نامه همکاری این کشور حمایت می‌شوند.
  3. افغان‌هایی که در افغانستان توسط یک سازمان غیردولتی یا رسانه‌ای مستقر در ایالات متحده به عنوان مترجم و غیره استخدام بوده‌اند.

ادارات و آژانس‌های دولتی ایالات متحده، سازمان های غیر دولتی یا رسانه‌ای مستقر در ایالات متحده که در افغانستان فعالیت دارند، می‌توانند ارجاعات ویزای پی2 را برای افغان‌ها ارسال کنند.

 

مراحل اخذ ویزای P-2

افرادی که معتقدند برای مهاجرت از افغانستان به آمریکا با این ویزا واجد شرایط هستند، باید با دولت ایالات متحده، سازمان غیردولتی یا رسانه‌ای تماس بگیرند یا ارتباط برقرار کنند تا پرونده ارجاع را تکمیل کنند.

پرونده ارجاع تکمیل شده باید به سازمان مربوطه ایمیل شود. با توجه به حجم بالای سوالات، وزارت امور خارجه فقط به پیام های ارسال شده توسط ارشدترین کارمندان آمریکایی سازمان پاسخ خواهد داد.

تا زمانی که فرد تصمیمی برای خروج از افغانستان نگیرد، رسیدگی به پرونده نمیتواند آغاز شود.

ایالات متحده تا زمانی که متقاضیان مهاجرت از افغانستان به آمریکا در انتظار تصمیم نهایی سازمان مربوطه در زمینه‌ی پرونده خود هستند، نمی‌تواند از افراد حمایت کند.

در مورد پرونده افغانستانی‌های متقاضی مهاجرت از افغانستان به آمریکا با ویزای پی2 کسانی که افغانستان را ترک کنند در صورتی که کشوری که در آن حضور دارند پروسه پناهندگی مشخصی داشته باشد، می‌توانند برای دریافت حمایت و کمک بین‌المللی به عنوان پناهنده در دولت آن کشور یا آژانس پناهندگان سازمان ملل ثبت نام کنند.

مهاجرت از افغانستان به ترکیه

آزادی مشروط بشردوستانه: آزادی مشروط بشردوستانه یک وضعیت موقتی است که به فرد اجازه می‌دهد تا به مهاجرت از افغانستان به آمریکا اقدام کرده و برای مدت زمان مشخصی در ایالات متحده بماند و در عین حال برای ویزای طولانی مدت درخواست دهد.

در 23 آگوست، وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرد که از اختیارات بشردوستانه آزادی مشروط خود برای خروج حداکثر 50000 افغانی استفاده خواهد کرد که ممکن است واجد شرایط وضعیت اس آی وی یا پی2 باشند، اما هنوز اقدامات لازم برای این وضعیت‌ها را تکمیل نکرده باشند.

به افغانستانی‌ها براساس آزادی مشروط دو سال حمایت در برابر اخراج از آمریکا داده می‌شود و واجد شرایط درخواست مجوز کار هستند.

با این حال، آنها نمی‌توانند به خدمات یا مزایای اسکان مجدد دسترسی داشته باشند تا زمانی که ویزای جداگانه‌ای به آنها داده شود (مانند پناهندگی، اس آی وی، و غیره)

سوالات متداول برای مهاجرت از افغانستان به آمریکا

آیا برای مهاجرت از افغانستان به آمریکا باید در مصاحبه کنسولگری شرکت کنید؟

در بسیاری از مواردی که خانواده‌ها قصد سفر یا مهاجرت از افغانستان به آمریکا به صورت مشترک را دارند، تنها همسران و فرزندان 14 ساله و بالاتر باید در مصاحبه ویزا شرکت کنند.

برای کودکان زیر 14 سال، ممکن است فقط نیاز به ارائه‌ی پاسپورت و مدارک درخواستی سازمان مهاجرت وجود داشته باشد. دولت ایالات متحده این اختیار را دارد که از مصاحبه برای متقاضیان زیر 14 سال چشم‌پوشی کند، اگرچه همیشه این کار را نخواهد کرد. تصمیم برای مصاحبه یا عدم مصاحبه با توجه به شرایط هر شخص گرفته می‌شود.

مهاجرت از افغانستان به آمریکا - مصاحبه کنسولگری

 

با این حال، باید نیاز یا عدم نیاز به مصاحبه کودک خود برای مهاجرت از افغانستان به آمریکا را از کنسولگری که در آن درخواست داده‌اید، پرس‌وجو کنید. برخی از کنسولگری‌ها از کودکان می‌خواهند که بدون در نظر گرفتن سن، برای هر نوع مصاحبه حضوری حاضر شوند.

برای ایمنی و حفاظت خود در کنسولگری برنامه‌ریزی کنید:

در اطراف سفارت خانه ها و کنسولگری‌های آمریکا مراقب وسایل ارزشمند خود باشید. دزدان محلی می‌دانند که بسیاری از افرادی که برای مصاحبه می‌روند مبالغ قابل توجهی پول همراه خود دارند.

علاوه بر آن مراقب کلاهبردارانی که در اطراف کنسولگری می‌چرخند و می‌خواهند متقاضیان مهاجرت از افغانستان به آمریکا را متقاعد کنند که ابتدا باید مقداری پول تحویل دهند تا بتوانند از در کنسولگری عبور کنند، باشید.

شرایط مهاجرت از طریق ازدواج

پس از ورود به سفارت یا کنسولگری آمریکا چه کار باید کرد؟

احتمالاً هنگام ورود به سفارت یا کنسولگری ابتدا، یک کارمند بسته فرم‌ها و سایر وسایلی را که همراه دارید بررسی می‌کند تا مطمئن شود مدارک مورد نیاز برای مهاجرت از افغانستان به آمریکا را همراه دارید.

در مرحله بعد، یک افسر کنسولی با شما ملاقات خواهد کرد و شما را سوگند می‌دهد که حقیقت را بگویید، سپس درخواست شما را بررسی می‌کند.

افسر احتمالاً با بررسی فرم‌ها و مدارک شما شروع به پرسیدن سؤالاتی از شما خواهد کرد که مشابه سؤالات فرم درخواست شما است. از آنجایی که شما این فرم را به دقت بررسی و تکمیل کرده‌اید، مشکلی وجود نخواهد داشت.

اگر همه چیز مرتب باشد، یا از شما خواسته می‌شود که یک روز دیگر برای دریافت ویزا برگردید یا از طریق پیک برای شما ارسال خواهد شد.

با این حال، ممکن است از شما خواسته شود قبل از تایید یا رد، اسناد یا مدارک بیشتری ارائه دهید. به همه متقاضیان بلافاصله پس از مصاحبه گفته نمی‌شود که آیا آنها تایید یا رد شده‌اند.

 

راه‌هایی برای شهروندان آمریکا که به دنبال حمایت یا کمک به مهاجران افغان هستند:

پشتیبانی عمومی:

شما می‌توانید از طریق سایت شورای پناهندگان ایالات متحده آمریکا یا آژانس‌های اسکان مجدد پناهندگان راه‌هایی برای کمک به افغان‌های آسیب‌پذیر در داخل و خارج از کشور ایالات متحده بیابید.

 

کمک حقوقی:

کمک حقوقی از طریق وکلای دادگستری که به دنبال کمک به مهاجران افغان هستند انجام می‌شود. این حمایت از راه مشاوره‌های عملی در مورد درخواست ویزا و مهاجرت است.

 

ترجمه یا کمک ترجمه:

این نوع حمایت برای کسانی که مایلند به عنوان مترجم دری یا پشتو برای کمک به مهاجران افغان و کسانی که نیاز به کمک حقوقی در زمینه‌ی مهاجرت از افغانستان به آمریکا دارند داوطلب شوند، مناسب است.

مهاجرت از افغانستان به آمریکا - مترجم یا کمک مترجم

 

در پایان باید گفت دولت کشور ايالات متحده آمریکا برای خروج نیروهای خود و نیز اتباع افغانستان از این کشور تدابیری اندیشیده است.

این تدابیر، مهاجرت از افغانستان به آمریکا را تسهیل کرده است. به طور کلی چهار نوع برنامه مهاجرتی برای اتباع افغانستانی که به دلیل همکاری با کشور آمريکا، از ماندن در افغانستان هراس دارند، وجود دارد که عبارت هستند از:

آزادی مشروط SiV،p-1،p-2

هر کدام از این برنامه‌ها شرایط و ضوابط خاصی برای مهاجرت از افغانستان به آمریکا دارند که برای اخذ آن باید رعایت شود. در استفاده از این برنامه‌های مهاجرتی اولویت با آمریکایی‌های باقی مانده در افغانستان، آمریکایی‌های دارای خانواده در افغانستان، نیروهای افغان که با آمریکا همکاری داشته‌اند و غیره می‌باشد.

از همراهی شما تا پایان مقاله ” مهاجرت از افغانستان به آمریکا ” با مچ مری سپاسگزاریم.

seoexpert

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.